Podnoś swoje kwalifikacje i pracuj z najlepszymi!
- Ponad 10 lat doświadczenia w gastronomi jako barmani, menadżerowie oraz właściciele firmy eventowej
- Ponad 1500 poprowadzonych szkoleń i warsztatów
- Udział w ponad 80 konkursach barmańskich w Polsce i na świecie
- Udział w ponad 230 szkoleniach barmańskich w Polsce i za granicą
- Regularna współpraca z lokalami, które chcą podnieść kwalifikacje swoich pracowników
Nasze doświadczenie
- Szkolenia i kursy barmańskie
- Personalizacje programu szkolenia
- Profesjonalne narzędzia do nauczania
- Duża ilość materiałów dla uczestników
- Interaktywne zajęcia praktyczne
- Zróżnicowane poziomem testy wiedzy dla uczestników
- Dokumentacje szkolenia w formie zdjeć
- Cenę dopasowaną do budżetu
Co oferujemy?
Dzień 3
Przyszłość pracy w gastronomii-drogi rozwoju w branży gastronomicznej (1h)
Sposoby przygotowania najpopularniejszych składników wykorzystywanych za barem, teoria-sposoby na przygotowanie i przechowywanie syropów, musów i innych składników wykorzystywanych przez barmanów (1h)
Zajęcia praktyczne, prepowanie-zajęcia w grupach, gotowanie najpopularniejszych składników wykorzystanych za barem (2h)
Towaroznawstwo część 3 -metody produkcji alkoholu, produkty niezbożowe(2h)
Koktajlowy Speed Test-zajęcia praktyczne utrwalające metody barmańskie oraz receptury koktajli klasycznych (2h)
Dzień 5
Towaroznawstwo część 5-metody produkcji alkoholu, piwo wino (2h)
Projekt tematycznej karty koktajli-przygotowanie koktajli autorskich, zadanie praktyczne w grupach (2h)
Koktajle klasyczne część 4-zajęcia praktyczne (2h)
Koktajlowy Speed Test-zajęcia praktyczne utrwalające metody barmańskie oraz receptury koktajli klasycznych (2h)
Dzień 4
Koktajle autorskie-jak tworzyć autorskie propozycje koktajlowe (1h)
Towaroznawstwo część 4-metody produkcji alkoholu, produkty niezbożowe (2h)
Koktajle klasyczne część 3-zajęcia praktyczne (2h)
Koktajlowy Speed Test-zajęcia praktyczne utrwalające metody barmańskie oraz receptury koktajli klasycznych (2h)
Flair-czyli widowiskowy serwis barmański, zajęcia praktyczne (1h)
Dzień 2
Stacja barmańska-jak przygotować stację barmańską do pracy (1h)
Towaroznawstwo cześć 2 -metody produkcji alkoholu, whisky (2h)
Koktajle klasyczne część 2-zajęcia praktyczne (2h)
Koktajlowy Speed Test-zajęcia praktyczne utrwalające metody barmańskie oraz receptury koktajli klasycznych (2h)
Bar Work część 1-widowiskowe korzystanie ze sprzętu barmańskiego, zajęcia praktyczne(1h)
Dzień 1
Sekrety pracy za barem-jaki powinien być barman (1h)
Sprzęt barmański, lód oraz metody barmańskie-jak w praktyce korzystać z rzeczy znajdujących się na barze (1h)
Towaroznawstwo część 1-metody produkcji alkoholu, produkty zbożowe (2h)
Koktajle klasyczne część 1-zajęcia praktyczne (2h)
Koktajlowy Speed Test-zajęcia praktyczne utrwalające metody barmańskie oraz receptury koktajli klasycznych (2h)
5 - dniowy kurs barmański (40 godzin )
Przykładowy program szkolenia
Zajęcia praktyczne prepowanie-praca w grupach, podczas której uczestnicy samodzielnie ugotują różne składniki wykorzystywane w pracy za barem, takie jak syropy smakowe, infuzję alkoholowe czy kordiale owocowe.
Bar work/Flair-czyli praktyczne zajęcia poprawiające manualne umiejętności przyszłych barmanów. Wirujące łyżki, latające serwetki i shakery czy umiejętność nalania określonej miary bez użycia miarki to właśnie bar Work.
Koktajlowy speed test-mini konkurs barmański, podczas którego uczestnicy ćwiczą poznane wcześniej receptury oraz szybkość pracy poprzez wyścigi na przygotowanie koktajli. Trening odbywa się w małych zespołach, w których każdy z uczestników jest zaangażowany.
Koktajle klasyczne-zajecia podczas których każdy z uczestników przygotuje najpopularniejsze i znane na całym świecie koktajle. Wszystko przy użyciu specjalistycznych alkoholi i likierów, które zabieramy ze sobą.
Opis zajęć praktycznych
Wybierając inne nasze usługi na pokaz barmański otrzymasz 50% rabatu.
W pakiecie taniej !